Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Ο ατσαλάκωτος φτερωτός γιατρός που λεηλάτησε μια ολόκληρη πόλη!

"Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει" είχε διατυπώσει ο Ισπανοαμερικάνος φιλόσοφος George Santayana.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος διετέλεσε βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία από το 1981 έως και το 1998 και Δήμαρχος Θεσσαλονίκης από το 1999 έως και το 2010 με την στήριξη του ίδιου πολιτικού κόμματος. 

Το πέρασμά του ολέθριο, αφού
"τίναξε στον αέρα" τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Οι συνέπειες... τραγικές και διαχρονικές. Με το σπαθί του κερδίζει μία θέση στο www.diaxroniko.eu ώστε να μην ξεχάσουμε τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν. 

Την ευθύνη για τις συνέπειες των εγκλημάτων του, όπως πολύ σωστά φαντάζεστε, δεν την ανέλαβε ούτε η Νέα Δημοκρατία που με δική της στήριξη ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος βρέθηκε σε θέση διοίκησης, ούτε και ο ίδιος αφού το υπέρογκο ταμειακό έλλειμμα που δημιούργησε δεν επιστράφηκε ποτέ.

Η (προσωρινή) φυλάκιση του "ατσαλάκωτου" Δημάρχου σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποκατάσταση αφού τον "λογαριασμό" πληρώνουν (...διαχρονικά) οι δημότες της Θεσσαλονίκης χωρίς να απολαμβάνουν καμία απολύτως ανταποδοτικότητα στα δυσανάλογα δημοτικά τέλη που καταβάλουν. 

Αναρωτιόμαστε, αν η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη σαν πολιτικός φορέας, με την στήριξη του οποίου ο ατσαλάκωτος, φτερωτός γιατρός λεηλάτησε μια ολόκληρη πόλη. 

Ατσαλάκωτος και φτερωτός γιατρός είναι γνωστοί χαρακτηρισμοί που του αποδόθηκαν λόγω της εικόνας του (ατσαλάκωτο ντύσιμο με ακριβά κουστούμια - πάντα περιποιημένος) και του επαγγέλματος που ασκούσε πριν πολιτευτεί, σε συνδυασμό με τις πολύ καλές αθλητικές του επιδόσεις (χειρουργός οδοντίατρος και εξαιρετικός αθλητής στον στίβο με πολλές διακρίσεις). 

Τα "Εγκλήματα λευκού περιλαιμίου" είναι σοβαρότατα όπως και οι συνέπειές τους. 


Η συνέχεια... αντιγραφή από το Wikipedia

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος (27 Ιουνίου 1947) είναι Έλληνας πολιτικός που έχει διατελέσει βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Υφυπουργός Αθλητισμού στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη και δήμαρχος Θεσσαλονίκης. 

Ήταν αθλητής του στίβου που αναδείχθηκε αρκετές φορές πρωταθλητής Ελλάδας και Βαλκανιονίκης στα 100 μέτρα, κατακτώντας τρία ευρωπαϊκά μετάλλια. 

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση ύψους 30 εκ. ευρώ, ενώ ο ίδιος υπέδειξε έναν υπάλληλο του δήμου ως υπεύθυνο και ζήτησε την ποινική του δίωξη. 

Στα τέλη του 2010 αποδείχτηκε ότι το χρέος του δήμου Θεσσαλονίκης έχει ξεπεράσει τα 50 εκ. ευρώ.

Στις 27 Φεβρουαρίου του 2013 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα και καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, όπως και τους Παναγιώτη Σαξώνη και Μιχάλη Λεμούσια ως συνεργούς, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης, που τελικά έφτασε τα 17,9 εκατ. ευρώ, στο δήμο.

Τον Ιούλιο του 2014, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αφού του αναγνώρισε 2 ελαφρυντικά, μείωσε την πρωτοβάθμια ποινή κάθειρξης σε 12 χρόνια. 

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αφέθηκε ελεύθερος με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης στις 28 Ιουλίου 2015, λόγω προβλημάτων υγείας και βάση του νόμου Παρασκευόπουλου, έχοντας εκτίσει 2 χρόνια, 5 μήνες, και μία μέρα από την ποινή των 12 χρόνων που του είχε επιβληθεί.


Σου άρεσε το άρθρο που διάβασες; Κάνε Like και Share!

Διάβασε επίσης στο Diaxroniko.eu