Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Τζακ ο Αντεροβγάλτης. Ο κατά συρροή δολοφόνος που δεν βρέθηκε ποτέ!

Τζακ ο Αντεροβγάλτης. Στα αγγλικά, Jack the Ripper. Λονδίνο, 19ος αιώνας.

Δεν είναι φυσικά το πραγματικό του ονοματεπώνυμο, το οποίο κατάφερε και κράτησε για πάντα κρυφό. Λέμε κατάφερε επειδή η διάσημη αστυνομία του Λονδίνου, Σκότλαντ Γιαρντ, δεν μπόρεσε ποτέ να τον συλλάβει, γράφοντας μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της. 

Ενώ διαπράττονταν οι φόνοι και οι πάντες ανεπιτυχώς αναζητούσαν τον κατά συρροή δολοφόνο, χιλιάδες πολίτες
έστελναν επιστολές στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ σχετικές με την υπόθεση. Αρκετές από αυτές είχαν την... υπογραφή του δολοφόνου! Φυσικά ήταν όλες ψεύτικες. 
Ή... σχεδόν όλες! Μία από αυτές έφερε την υπογραφή "Τζακ ο Αντεροβγάλτης". Από πολλούς θεωρήθηκε αληθινή όμως η αστυνομία ανακοίνωσε το αντίθετο. 
Το σίγουρο είναι όμως πως η επιστολή αυτή αποτέλεσε τον "νονό" του μανιακού δολοφόνου! 

Η δράση του κορυφώθηκε το 1888. Σκότωνε γυναίκες και συγκεκριμένα πόρνες. Τη συγκεκριμένη χρονιά δολοφονήθηκαν 5 γυναίκες. Ο αριθμός των φόνων που του έχουν αποδοθεί δεν είναι ξεκάθαρος καθώς για κάποια εγκλήματα οι αρχές δεν ήταν βέβαιες πως διαπράχθηκαν από τον συγκεκριμένο δράστη. Μεταξύ 4 και 7 υπολογίζεται ο αριθμός των θυμάτων του. Ο τρόπος που δολοφονούσε τα θύματά του, ήταν πραγματικά φρικτός. Στραγγάλιζε τα θύματα, τους έκοβε τον λαιμό, αφαιρούσε τα ζωτικά τους όργανα και τα ακρωτηρίαζε. 

Πολλοί θεωρήθηκαν ύποπτοι αλλά τελικά ο πραγματικός δολοφόνος δεν συνελήφθη ποτέ...

Η ιστορία του και η χαρακτηριστική φιγούρα με το ημίψηλο καπέλο και την μπέρτα έχει στιγματίσει την σύγχρονη κουλτούρα αποτελώντας έμπνευση για πολυάριθμα βιβλία και ταινίες, που το καθένα έδινε την δική του απάντηση στο ποιος τελικά ήταν.

Μια εκδοχή- με καλό σενάριο και ερμηνεία- μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ταινία 'From Hell' (2001)

Σου άρεσε το άρθρο που διάβασες; Κάνε Like και Share!
 

Διάβασε επίσης στο Diaxroniko.eu