Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Αύγουστος στις πόλεις!

Ο Αύγουστος είναι η Κυριακή του χρόνου.. Είναι ο μήνας ρεπό! Η δικαιολογημένη ραστώνη κάνει τις διακοπές να μοιάζουν μονόδρομος. Και όσο οι αρχικές σελίδες των social media γεμίζουν εικόνες με παραλίες, αναπόφευκτα οι δρόμοι των πόλεων αδειάζουν. Για να τους περπατούν οι λίγοι εναπομείναντες. 

Είτε δεν μπόρεσες να πάρεις άδεια, είτε δεν έχεις λεφτά να πας διακοπές, είτε έχεις υποχρεώσεις που σε κρατούν. Και περπατάς στους άδειους δρόμους ένα αυγουστιάτικο βράδυ και τα μπετά που ακόμα καίνε από την κάψα του μεσημεριού κάθε άλλο παρά ειδυλλιακά φαντάζουν. Αντέχεται ο Αύγουστος στην πόλη;

Αντέχεται!! Η πόλη ζει μια ησυχία που δεν την συνηθίζει, και όταν σε έχει κουράσει η βουή της παίρνεις μια ευκαιρία να την ζήσεις διαφορετικά. Πέρα από τα πιο απλά πλεονεκτήματα, όπως το να βρεις πάρκινγκ κάτω από την πολυκατοικία σου ή να εξυπηρετηθείς χωρίς ουρές αναμονής σε υπηρεσίες και καταστήματα, ο Αύγουστος κάνει τις μεγάλες πόλεις λίγο πιο ανθρώπινες, επιτρέποντας να έχεις άλλους ρυθμούς και να περνάς πιο χαλαρά τον χρόνο σου.

Να κάνεις βόλτες στις κεντρικές πλατείες, που χωρίς τον συνωστισμό φαίνονται πιο μεγάλες. Να πηγαίνεις στα θερινά σινεμά, και να τρως χοτ ντογκ και σπόρια. Να κάθεσαι στο μπαλκόνι με καρπούζι τα απογεύματα και κοκτέιλ τις νύχτες. Να απολαμβάνεις τον ήλιο να δύει πίσω από τα ψηλά κτήρια από την ταράτσα του σπιτιού σου.

Οι πόλεις είναι διαφορετικές τον Αύγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου