Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Η 'Κρύφη Άμμος' της Σκιάθου

Η Σκιάθος αποτελεί έναν κοσμοπολίτικο προορισμό με έντονους ρυθμούς. Το νησί θεωρείται ο 'βασιλιάς' των Σποράδων και 'βουλιάζει' κάθε χρόνο από τουρίστες από όλο τον κόσμο που κατακλύζουν τις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και τα πλούσια δάση. Ανάμεσα σε αυτές αξίζει να ξεχωρίσετε την
Κρυφή Άμμο, η οποία συνδυάζοντας τα γαλανά νερά και το πράσινο του βουνού δημιουργεί ένα μαγευτικό, φυσικό περιβάλλον.


Η γοητευτική παραλία βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Σκιάθου και προσεγγίζεται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία με αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Πριν ξεκινήσει κανείς την κατάβαση για την θάλασσα αξίζει να απολαύσει την μοναδική θέα από το βουνό προς τα εντυπωσιακά νερά της Σκιάθου, αλλά και το Πήλιο που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά. Στην συνέχεια ακολουθήστε ένα από τα δύο μονοπάτια που είναι χαραγμένα και θα σας οδηγήσουν ευκολότερα στην ακτή. Η καλά κρυμμένη παραλία θα σας ανταμείψει για την ανακάλυψη!





Η άγρια παραλία θα σας εντυπωσιάσει αμέσως. Θα βρείτε τα νερά ταραγμένα ή ήσυχα ανάλογα με τον άνεμο της ημέρας, (άλλωστε ο ίδιος απρόβλεπτος άνεμος είναι που βύθισε τον μισό στόλο του Ξέρξη στα κοντινά κολπάκια) αλλά πάντοτε πεντακάθαρα. Κολυμπώντας θαυμάστε το καταπράσινο δάσος που απλώνεται από πάνω και τα θαλασσοδαρμένα βράχια που κάνουν αυτή την 'άμμο' να είναι 'κρυφή'. Έξτρα συμβουλή, να εξερευνήσετε τον όμορφο βυθό με μάσκα και βατραχοπέδιλα και να ανακαλύψετε τα μικρότερα κολπάκια που κρύβονται στους βράχους. Βγαίνοντας απολαύστε την αυτοσχέδια ντουζιέρα, χαρείτε τον ήλιο και κάντε μια παράκτια βόλτα.


Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την ταβέρνα της παραλίας για τον καφέ σας ή να δοκιμάσετε το υπέροχο φαγητό που θα σας προσφέρει. Τα φρέσκα υλικά (που κατέβηκαν, όπως και εσείς, το ίδιο πρωί το βουνό), το χειροποίητο λάδι, η καλή διάθεση και το χαμόγελο όσων θα σας υποδεχτούν θα σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.





Αν γυρίσετε πίσω ευχαριστημένοι πείτε το παντού!



Σου άρεσε το άρθρο που διάβασες; Κάνε Like & Share!